понеделник, 31 януари 2011 г.

Илюминати

Тази статия е с ъс запазени авторски права на XNETBG.COM. За разпространяването и публикуването и в други сайтове и медии, моля свържете се предварително с нас на email: office@xnetbg.com Адресът на е-пощата e защитен от спам ботове. Нужен ви е javascript, за да го видите. Орденът на Илюминати се нарича първоначално "Орден на Перфекцонистите" и е създаден на 1 Май 1776г. в Бавария (южна Германия) от Адам Вайсхаупт. Към Ордена се присъединяват много немски високопоставени личности като Барон Фон Книге, Гйоте и др. Adam WeishauptОфициално е забранен през 1785г. от Баварското правителство, но съществуващ и до днес. Всъщност Илюминати не е масонски орден въпреки, че много прилича на такъв. "Просветените", какъвто е преводът на "илюминати" са своеобразно общество. Относно името "Илюминати" техния основател твърди, че то му е дадено от самият Луцифер да раздаде справедливост на Земята.

Дефакто, идеята на Вайсхаупт не е била толкова сатанинска по време на създаването си. Той основава обществото Илюминати с цел противопоставянето на католическите извращения и по-специално на действията на Йезуитите, факт, който дори може да бъде прочетен в Лексикон на католическата история (изд.1 от 1893г. Мюнхен). Няколко години по-късно, обаче, последователите на Вайсхаупт вече разкриват истинските си цели - световно господство, контрол върху парите и хората.

Основателят на това общество не е бил по - малко забележителен, отколкото самият Орден. Йохан Адам Вайсхаупт е роден на 6 Май 1748 в Инглощат (на около 100 - 110 километра от Мюнхен) в семейство на православни евреи. Баща му Георг Вайсхаупт е този, който го насочва към изучаване на православната религия. В последствие Адам влиза в Ордена на Йезуитите. Знае писмено и говоримо пет езика – Немски, Чешки, Иврит, Латински, Гръцки и Италиански. За жалост на Йезуитите той напуска Ордена, предвид факта, че е бил готвен за мисионер. Причината за това - отвратен е от техните зверства пример, за които е несъмнено Валпургиевата нощ.

Още твърде млад (25 години), Вайсхаупт става професор по каноническо право и преподава в университета в Инглощат. Често в часовете си той дискутирал със своите студенти така наречената философия на свободата и на правата, която била негова любима тема. Бил е изключително сладкодумен и често давал на своите студенти правото да изразяват свободно своето мнение по всякакви въпроси и дискутирани теми. Така успял да спечели и симпатиите на много от тях.

През 1771г. Вайсхаупт е в Египет, където изучава една година херметизъм и увлечен от неговата тайнственост и пирамидите стига до идеята да основе тайно общество, което да промени света. С помощта на своя учител по херметизъм в Египет и 5 години време за нови и нови идеи, мисълта за Илюминати идва налице.Срещу 1 май 1776г., Валпургиевата нощ и още комунистически Празник на труда, в една пещера Вайсхаупт и още петима негови приближени студенти призовават силите на върховното същество в помощ на тяхната възвишена цел, която всъщност е световно господство, а не свобода и щастие на човечеството, както официално твърдят те.

Интересно е, че в официалния сайт на Илюминати датата на създаването на Ордена не е 1776г. макар и тогава да се включва Йохан Адам Вайсхаупт. Според тази версия Илюминати възниква през 1701, когато няколко масона атеисти и деисти се събират и решават да обединят всички хора с техни възгледи в едно ново общество. 75 години по - късно Вайсхаупт бил извикан за помощ при създаването на структурата на Ордена като професор, който превежда от всички текстове и човек със свободно философско мислене. Вайсхаупт се издигнал до Велик майстор и обмислил плана за Френската революция, но конспиратолозите му приписват малко по-голямо влияние като създател и на Илюминати. Според същата версия още в древен Египет сина на един фараон, който се интересувал от изкуството на комуникация с животните, успял да достигне до езика им като открил за себе си - изкуството телепатия. Така започнало неговото предаване от обществото на херметистите в Египет и без прекъсване в съществуването си достигнало до Илюминати. Но ето и официалната история на Ордена описана в сайта им:

"Като се има предвид нашият успех и нарастващия брой измислени книги писани за нас и масонските ни приятели, ние решихме, че е крайно време да спрем да се крием или най малкото поне да покажем част от нашата същност. Правейки това ние трябва да осъществим нашите цели.

Първо, ще изложим произхода на Илюминати:

Фараон Сесостри Първи имал син на име Лидий, който учил изкуството на архитектурата и построил много известни сгради. Той станал прочут и много знатни мъже в Египет му плащали да учи техните синове на изкуството на геометрията и архитектурата.

продължение

Няма коментари:

Публикуване на коментар