понеделник, 31 януари 2011 г.

страница 3

Тъй като и двете версии имат много общо съвсем спокойно можем да ги сглобим в една. Първо официалната версия, която поддържат конспиратолозите е, че Вайсхаупт е бил спонсориран и подкрепян цялостно от Ротшилд. Ротшилд е фамилия с традиции и е в много приятелски отношения с няколко приближени други фамилии – като Варбург и Шиф. Следователно официалната версия може и да е достоверна, ако приемем, че “тринадесетте масона” са всъщност членовете на тези фамилии, които Майер Амшел Ротшилд приема в своя дом през 1771 и заедно приемат да установят власт над правителства и монархии. Същата нощ се вярва са били написани в своя груб вариант Протоколите на Ционските Мъдреци. Появява се обаче противоречие в годината на създаването. Тъй като в официалната версия никъде не се споменава година на официалното откриване на Ордена можем да кажем, че годината 1701 е само годината, в която е било решено да се създаде тайното общество, а по късно през 1776 Вайсхаупт се явява официален основател, архитект, стратег и така да се каже идеолог на Илюминати. В такъв случай обаче историята с пещерата и петимата приближени на Вайсхаупт студенти остава някак висяща въпреки, че съществуват писмени доказателства за нейната достоверност.

Друго обаче е наистина потресаващо интригуващо. В официалната история се разказва за принц Лидий, син на Фараон Сесостри първи и по точно за това как първия усвоява телепатията и заедно със своя прислужник я предава на така нареченото общество на херметиците. В същото време от историческите книги знаем, че Вайсхаупт е бил в Египет, където се е просвещавал на тайните на херметизма и където всъщност му идва идеята за основаването на обществото на Перфекционистите или Илюминати. Стигаме до извода, че мистиката и символиката до известна степен в структурата на Ордена наистина идват от Египет. Казвам “само до известна степен”, защото по – късно в книгата ще откриете дълбоката еврейска жилка, не само в символиката, но така също и в идеологията им.

Дотук добре. Обаче съвсем случайно се натъкнах скоро на един факт, който за малко да обърка цялата ми представа за Ордена. Четейки краткото описание на Илюминати в “Лексикона на католическата история” (Том трети, стр. 301) забелязах в края му следното: “Allumbrados = Illuminaten”. Това изключително много ме впечатли и затова реших да взема Регистъра на лексикона и да потърся дали думата Allumbrados се среща някъде другаде в девет - томното издание. За мое щастие не само, че се срещаше, но дори беше отделена със специално описание. Ето какво гласеше то (“Лексикон на католическата история”, том 1, стр.612) : “Обозначение на Илюминати от края на 15ти век до 17ти век в Испания. В началото приети от Църквата, но по-късно още в началото на Просвещението е отлъчена като опасна лутерианска секта, имаща за цел унищожаването суверенитета на Църквата и уповаваща се изцяло на дявола и неговите демони. През 1530 се предприети първите мерки срещу членовете на Алумбрадите – осъждани от Светата инквизиция. Тези предпазни действия достигат своята връхна точка през 17ти век при Кардинал Пачецо. Алумбрадите съществуват и до днес, сформирани в малки тайни кръгове и разпръснати по целия свят. Те са секта, която никой, дори силата на католическата Църква, не може да изкорени.” Трябва да призная, че това описание тотално ме обърка и буквално ме зашемети. Първо до сега знаехме, че Илюминати са създадени през 1776, после обаче, направихме лека промяна като добавихме и годината 1701 като година на иницииране на идеята за тайното общество, но сега вече отидохме твърде назад във времето с този 15ти век. Къде всъщност беше истината?! След още няколко часа изследване на книгите по теология в Мюнхенската библиотека и прочитане на дузина подобни описания на Алумбрадите, стигнах до книгата “Theologische Realenzyklopaedie fuer protestantische Theologie u. Kirche” (Енциклопедия на протестантската теология и църква), където най-накрая намерих разумно обяснение на въпросите си. Описанието гласеше така: “Алумбрадите са мистична секта в Испания, чиято идеология ползва изворите на мистицизма и символизма на древните евреи и египтяните (по специално Херметизма). Уповава се на демоничните сили и включва йерархална структура на просвещение. Има връзка с други две подобни на нея тайни общества. Отлъчена от църквата през 1530 и подложена на масивни гонения. Въпреки всичко се запазва до 17ти век, когато се слива с ново-сформираното Общество на Перфекционистите, по-късно носещо името Илюминати.” От всичко прочетено до тук стигнах до извода, че Илюминати съществува от много, много отдавна, може би още от времето на египтяните и знанието или така нареченото просвещение, което носи със себе си, всъщност се предава векове наред под скритата мантия на мистичните общества. Знание, запазено от евреите при напускането им на Египет и разпространено от тях в почти всички стратегически точки на света. Но дали този ми извод е истина или се доближава поне малко до нея – не мога да ви кажа.

Но века се върна обратно на историята на Илюминати като обществото, което е поставило основите на Новия Свят и до ден днешен продължава да гради докато не изпълни докрай своите цели. Година след 1776г. Вайсхаупт бива приет в масонската ложа "Theodo zum guten Ratt" в Мюнхен. Не ни е известно как точно Вайсхаупт бива асоцииран с Барон Фон Книге. Историята ни казва, че през 1780г. Адам изпраща Маркиз Констанцо да пропагандира Илюминизма на север. Така Книге разбира за идеите на Илюминизма и се свързва с Вайсхаупт, който не само, че на драго сърце го посвещава дълбоко в тайните на Ордена, но така също го издига много бързо в пирамидалната йерархия. Книге се оказва полезен човек като присъединява Хердер, Гйоте, Херцог Карл Август от Саксония, Граф Столберг от Нойвийд, Граф Турн и Таксис – все влиятелни и богати личности. Орденът достига до 2000 членове като копие от листата с техните имена достига до ръцете на Карл Теодор (тогава Херцог на Бавария) и е цитирана в книгата “Оригинални документи на Ордена и Сектата на Илюминати”. Илюминати се разпростира чак до Бразилия, но най-голямо влияние има в страни като Италия, Испания, Унгария, Полша, Швеция, Дания, Холандия, Белгия, Франция.

Разформироването на Ордена на практика идва от баварското правителство, което съвсем случайно се сдобива с кореспонденцията на Вайсхаупт и Робеспиер. Един агент на Илюминати е ударен от гръм и в него са намерени писма и документи на Ордена, които разкриват плана за унищожаване на монархиите и религиите. Писмата били адресирани до Робеспиер, “инициатора” на Френската Революция.

продължение

Няма коментари:

Публикуване на коментар